Gratis fotografie, Instagram hashtags en vertalen als een pro

Er zijn tal van handige tools waar wij met regelmaat gebruik van maken om merken een eigen gezicht te geven. Elke maand delen we 3 gratis tools met jou. Hack Your Brand, door Fitbrand.

Rechtenvrije en prachtige fotografie

Fotodeel website Unsplash is in 2013 opgezet als Tumblr thema, met het idee om ‘overbodige’ foto’s van een fotoshoot hier neer te zetten. De oprichters werkten samen met een lokale fotograaf om eigen foto’s te schieten, maar gebruikten uiteindelijk maar één foto uit de hele reeks voor eigen doeleinden. ‘Zonde van de rest van al die foto’s’, dachten ze. Dan de rest maar gratis online gooien, want zo heeft de rest van de wereld er ook nog iets aan.

Handige hashtags


Zit je vaak te piekeren over welke hashtags (ook wel ‘hekkie’ genoemd) je moet gebruiken onder je Instagramberichten? Pieker niet verder, want de oplossing is hier: Displaypurposes. Vul een woord in op deze website, bijvoorbeeld ‘fitness’, en krijg direct 30 of meer relevante hekkies! Ook vind je op de website een korte uitleg hoe je de hashtags het beste kunt inzetten.

Vertalen voor professionals met Deeple

Als je Google Translate beschouwt als vervoersbedrijf, stopt de bus ongeveer een kilometer voor je bestemming en mag je de rest te voet afleggen. Zeker, je kunt er woorden en zelfs simpele zinnen mee vertalen, maar als je één alinea of meer aan de software voert, krijg je de meest bijzondere resultaten. Betrouwbare en professionele vertalingen vanuit elke taal naar het Nederlands, maar ook Engels, Duits en Frans (om er een paar te noemen) krijg je via Deeple. De software scoort bijzonder goed op het vertalen van de meer fijnzinnige taalverschillen, die juist erg belangrijk zijn. Google schuift haar vertaalgebreken vaak af op een gevalletje ‘Lost in translation’.

Meer tips nodig?

Denk je nou ‘goh, wat geinig die tips van Fitbrand’? Nou, dat komt goed uit, want dit is zeker niet de laatste keer dat we dit doen. Meld je hier aan op onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand 3 handige tips voor de verdere ontwikkeling van jouw eigen merk!