Personal branding – Werken aan je eigen merk

personal branding werk aan je eigen merk fitbrand fitbrandagency branding design fotografie webdesign

Personal branding is al een tijdje ‘hot’, en dat is niet zo vreemd. We leven in een tijd waarin het meer dan ooit over jezelf gaat en hoe je overkomt op anderen.

Om maar een voorbeeld te noemen: Door de opkomst van internet en de sociale media worden we dagelijks overstelpt met posts van bloggers vanuit elke hoek van de wereld. Fotografen, fashion bloggers, make-up experts die je laten zien hoe je zelf je fotografie, je make-up en je kleding tot in de puntjes verzorgd krijgt. En als er nog een rimpel over is, dan volg je een tutorial van een photoshop-koning(in). Deze bloggers hebben online autoriteit en hebben dus een sterk eigen merk neergezet.

Als ware autoriteiten in hun vakgebied helpen invloedrijke bloggers ons de drempel over om beslissingen te nemen. Ze hebben dus een directe invloed op ons gedrag en dat is nu precies wat traditionele merken ook graag willen bereiken.

Zet jezelf neer als een sterk merk
Veel kleine zelfstandigen zijn nu al bezig met personal branding. Want wat de grote merken kunnen, kan jij ook! Sport-, health- en fitness-professionals zijn nu vaak vooral bezig met hun klanten. Ze helpen klanten hun doelen te bereiken. Maar je wilt als professional toch ook graag je eigen dromen verwezenlijken?
Of je nu zelfstandig tennisleraar, zwemleraar, personal trainer, golfleraar of sportcoach bent, of juist een trainer in loondienst: In alle gevallen verkoop je namelijk niet alleen je diensten en je vakkennis, maar ook jezelf. Jij bent een wezenlijk essentieel onderdeel van je product. Het is dus van belang om jezelf als “sterk merk” neer te zetten.

Boek: Bouw jouw Brand
De afgelopen 25 jaar heb ik samen met Fitbrand talloze bedrijven geholpen bij het opzetten en onderhouden van hun eigen merk. In samenwerking met, Jan Middelkamp (Onderzoeker, Auteur) en Kelby Jongen (Personal Trainer/Coach) is de kennis die ik in die jaren heb vergaard, nu bijeen gebracht in het boek: Bouw jouw Brand.

handboek bouw jouw brand

In het boek leggen we op een heldere en toegankelijke wijze uit hoe sport-professionals zelf ook sterke merken kunnen worden. Aan de hand van een concreet 10-stappenplan ontdek je snel welke aspecten een rol spelen bij de opbouw van je eigen merk. Daarnaast vind je veel tips, voorbeelden uit de praktijk en een aantal concrete opdrachten waarmee je direct aan de slag kunt.

Boek lancering
Het boek werd op 19 maart 2015 gelanceerd in Vught tegelijk met de workshop “Bouw jouw Brand”. Tijdens een korte maar intensieve workshop namen we de deelnemers mee in de wereld van hedendaagse branding en lieten we zien hoe je een eigen merk kunt opbouwen. Je kunt het boek hier  bestellen.

Geef een reactie