Een onverwachte wending: T-Mobile en Tele2 transformeren in Odido

avatar author Door Pascal Swier | 18 december 2023 | Leestijd: 4 min

5 september: op deze dag fuseerden T-Mobile en Tele2 tot Odido en in minder dan 48 uur werden 119 T-Mobile filialen omgetoverd tot Odido-vestigingen. Daarnaast ondergingen de app-iconen (logo), de website (huisstijl), en de propositie (slogan) van zowel Tele2 als T-Mobile klanten een metamorfose, dit alles zonder de ongeveer 6 miljoen klanten vooraf in te lichten. In ons (marketing)land leidde dit tot intense discussies.

In de snelle wereld van telecommunicatie is het van essentieel belang om voorop te blijven lopen. Daarom besloot T-Mobile Nederland om een transformerende reis aan te gaan, resulterend in de herpositionering tot Odido. Deze verschuiving betekent meer dan alleen een naamswijziging; het is een gedurfde stap naar innovatie en klantgerichtheid. In dit blog ga ik dieper in op het opmerkelijke verhaal van de rebranding van Odido en wat het betekent voor het Nederlandse telecomlandschap.

Het ontstaan van Odido

De naam Odido is niet zomaar een willekeurige reeks letters; het staat voor een diepgaande verandering. Hoewel het geen specifieke betekenis draagt, heeft de naam Odido een kwaliteit die het gedenkwaardig en onderscheidend maakt. Wat opmerkelijk is aan Odido is de veelzijdigheid: het kan van links naar rechts, van rechts naar links en zelfs ondersteboven worden gelezen, wat een speels en nieuwsgierig element aan het merk toevoegt. Wanneer een woord van links naar rechts, van rechts naar links of zelfs ondersteboven kan worden gelezen, wordt het vaak aangeduid als een palindroom.

odido

Afbeelding – Odido rebranding overview. Afbeelding van: Marketing Report

Een verschuiving naar klantgerichtheid

Eén van de centrale drijfveren achter de rebranding was om de klant stevig in het hart van de onderneming te plaatsen. Odido’s visie is om meer te bieden dan alleen telecommunicatiediensten; het gaat erom klanten in staat te stellen hun doelen, ambities en dromen te bereiken. De herpositionering markeert een nieuw tijdperk van gepersonaliseerde, klantgerichte ervaringen.

Innovatieve producten en diensten

Odido begrijpt dat het telecomlandschap snel evolueert. Om voorop te blijven, gaat het niet alleen om het voldoen aan klantbehoeften, maar ook om ze voor te zijn. De rebranding opent de weg naar innovatieve producten en diensten die aansluiten bij het veranderende digitale landschap. Van geavanceerde mobiele connectiviteit tot baanbrekende internetoplossingen staat Odido klaar om een leider te zijn in de telecomindustrie.

odido

Afbeelding – Odido transformatie reclame banner. Afbeelding van: Think Yellow

Community building: mensen en ideeën verbinden

De herpositionering van Odido gaat niet alleen over technologie; het gaat ook over het creëeren van verbindingen. Het telecombedrijf ziet zichzelf als een facilitator van ideeën, die mensen samenbrengt om te delen, samen te werken en te creëren. Met een sterke toewijding aan het opbouwen van levendige online en offline gemeenschappen, streeft Odido ernaar meer te zijn dan alleen een dienstverlener; het ambieert een katalysator te zijn voor verandering, vooruitgang en menselijkheid.

Milieubewustzijn

In een tijd waarin duurzaamheid van het grootste belang is, erkent Odido zijn verantwoordelijkheid jegens het milieu. De rebranding richt zich daarom ook op duurzaamheid, met initiatieven gericht op het verminderen van de ecologische voetafdruk van het bedrijf en het bijdragen aan een groenere toekomst.

odido

Afbeelding – Odido reclame banners na de rebranding. Afbeelding van: Think Yellow

Conclusie: een nieuw begin voor Odido

De rebranding tot Odido van T-Mobile en Tele2 is niet alleen een naamswijziging; het is een toewijding aan een meer klantgerichte toekomst. Het getuigt van de bereidheid van het merk om te evolueren, innoveren en verandering omarmen. Terwijl Odido zich richt op het worden van een leider in het Nederlandse telecomlandschap, is één ding duidelijk: de toekomst is helder, verbonden en vol mogelijkheden.

Meer weten?

Zit jij eraan te denken om net als Odido een rebranding van jouw bedrijf te ondergaan? Neem dan contact met ons op, want wij helpen jou graag!
Ons team kijkt ernaar uit om met jou kennis te maken, jouw wensen te inventariseren en dit te vertalen naar een geweldige merkstrategie. Maak hier meteen een afspraak. Tot snel!

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel? Maak werk van jouw merkstrategie.

Mis nooit meer een blog van ons.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Deze staat vol met tips, handigheidjes en insights voor het sterker maken van je eigen merk. Wij doen niet aan spam.

Misschien vind je deze blogs ook leuk

Marketing

Verbeter je online zichtbaarheid met een slimme FAQ-strategie

Hoe kun je SEO op een efficiënte en effectieve manier toepassen om je online zichtbaarheid te vergroten? [..]
Lees meer
Branding
Marketing
Strategie

Q&A over merkidentiteit en merkstrategie

Peter van der Steege is eigenaar van het Groningse communicatie en strategie bureau Fitbrand. Van oudsher [..]
Lees meer
Branding
Marketing

Het belang van differentiatie in een competitieve markt

In de dynamische wereld van hedendaagse bedrijfsvoering, waar innovatie de norm is en de concurrentie [..]
Lees meer
Sluiten