Chrome extensies special: fonts, kleurenpaletten en schermformaten

branding doe je zelf deel 3

 

Is het een idee om je eigen merk nog wat strakker te maken? Deze maand hebben we een speciale plug-in versie van Hack Your Brand. Google Chrome extensies die je kunt gebruiken in je browser, die je leven nét een stukje aangenamer of efficiënter maken.

Lettertypes ontdekken op het web


Whatfont, dé tool voor liefhebbers van lettertypes, of voor avontuurlijke internetgebruikers. Deze plug-in maakt het mogelijk om zeer gemakkelijk een font van een webpagina te plukken.Installeer de Chrome extensie, klik op het icoontje en je kunt met je muis over een stuk tekst heen zweven. Je ziet direct het gebruikte font. Kortom: ideaal.

Kleurenpalet samenstellen uit een webpagina


Nog eentje in de categorie ‘lekker stelen van een webpagina’: Site Palette. Deze gratis plug-in geeft je een overzicht van het gebruikte kleurenschema van een website. Dit kleurenpalet kun je direct downloaden als Sketch template (IOS) of Adobe Swatch (Windows). Het fijne aan deze tool is dat het je een overzicht biedt van kleuren die goed bij elkaar aansluiten.

Check snel de schaalbaarheid van je website


Ben je een webdeveloper, of vertrouw je je webdeveloper niet? Controleer snel de schaalbaarheid van je webpagina met Window Resizer. Hiermee kun je zelf de gewenste resolutie invullen, of kiezen uit standaardresoluties. Bijvoorbeeld mobiel-, tablet-, desktop-, en laptopformaat. Zo weet je direct of jouw webontwerp werkt voor alle mogelijke schermformaten!