Kleur je merk met Pantone, Adobe Color en Google Material Colors

 

Kleur je merk met ook deze maand weer 3 gratis tools om je brand te hacken. Het zal je niet verbazen: allemaal hebben ze iets te doen met kleur. Kleurenpaletten onderzoeken en aanmaken. Al je eerst wat meer wilt lezen over kleur,, check dan de blogpost Kleuren maken het merk.

Logo of huisstijl ontwerp nodig? Klik hier!

Pantone Studio

pantone studio app

Een Pantone kleurenwaaier in je broekzak. Welke marketeer wil dat nou niet? Met de komst van de Pantone Studio App is deze droom werkelijkheid geworden. Deze uiterst bruikbare App kan uit een foto een kleurenpallet toveren. Inclusief Pantone kleurcode en exports van je palet!

Adobe Color

adobe color

Deze web-app moet je uitproberen voordat je snapt waarom het zo handig (maar vooral leuk!) is. Sleep aan de slider met kleuren en zie een visueel regenboogachtig spektakel op je beeldscherm voorbij trekken. Ohja: nu is het óók mogelijk om RGB en CYMK kleuren om te zetten in Pantone. En iedereen weet: aan het einde van de regenboog staat een pot met goud.

Google Material Colors

google material colors

Nóg verder de diepte in met kleurenpaletten? Say no more! De material palette generator, tot uw dienst. Met deze tool kun je een input kleur kiezen, en wordt je desgewenst voorzien van analoge, complementaire of triadische kleuren die jouw merk kunnen maken.

Meer tips voor je eigen merk nodig?

Denk je nou ‘goh, wat geinig die tips van Fitbrand’? Nou, dat komt dan goed uit, want dit is niet de laatste keer dat we dit doen. Meld je hier aan op onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand  handige tips voor de verdere ontwikkeling van je eigen merk.

Logo of huisstijl ontwerp nodig? Klik hier!