Fotografie apps: Darkroom, Grids en Magic Hour

fitbrand hack your brand

 

Fotografie apps staan deze maand centraal in Hack your Brand #6. Want ook professionele fotografen bewerken hun beelden. Door kleine veranderingen, aan bijvoorbeeld je belichting of contrast, kan een foto al veel meer tot leven komen. Ook hoe je de foto’s plaatst is belangrijk. De Hack Your Brand tips zijn deze maand dan ook volledig gefocust op gratis apps die jouw foto’s en tijdlijn tot de next level gaan tillen.

Hulp nodig bij je branding? Klik hier!

Viva la filter

darkroom app voor fotografen

Fitbrand ♥ Darkroom. De geavanceerde bewerkingsfuncties van Darkroom zijn verpakt in een eenvoudige app die gemakkelijk te begrijpen is. Je hoeft maar een paar keer te tikken om van je goede foto een geweldige foto te maken. En als je niet met elke aanpassing afzonderlijk wilt spelen, heeft Darkroom geweldige filters die veel van dit gemak voor je regelen.

Geweldige grids

grids - giant square layout

Je ziet vaak dat mensen of merken met een groot of creatief kanaal hun foto in meerdere delen opsplitsen. Dit zorgt bij een bezoekje op hun pagina voor een opvallende en verzorgde uitstraling. Hoe doe je dit zelf? Met de app “Grids – Giant Square Layout” wordt dit een fluitje van een cent. Verdeel je foto in 2, 3 of zelfs 9 vlakken. Vergeet bij het posten alleen niet dat je de foto’s van rechts naar links en van onder naar boven moet opbouwen ;-).

Laat het even checken

magic hour app iphone

Het is zomer. Het is zonnig. Je zit tot in de late uurtjes buiten op terrasjes en in de tuin. Dit is het ideale moment om een sfeervolle foto te maken. Niets werkt zo mooi op een foto als de ondergaande zon die op een ‘sunkissed’ huid of gebouw reflecteert. Met de gratis Magic Hour app mis je nooit meer het mooiste moment. Deze app berekent namelijk voor jou wanneer de zon op het mooiste punt staat en of de lucht helder genoeg is.

En we zijn er nog niet…want je krijgt ook nog wat extra’s mee:

Gratis: Instagram cheatsheet

Plaatjeswebsite- en applicatie Instagram kan enorm handig zijn, mits je een beetje weet hoe je er mee moet omgaan. Zo lastig is het allemaal niet, maar de echte professionals zijn op de hoogte van tips die de gemiddelde mens wellicht niet weet. Het succesvol vergaren van volgers is namelijk afhankelijk van een aantal variabelen; een algoritme opgesteld door Instagram, dat bepaald wie wat te zien krijgt. Om jou nog een handje te helpen heeft Fitbrand een cheatsheet voor je opgesteld, zodat je volgers niet zomaar doorscrollen, maar de tijd nemen om jouw content met aandacht te bekijken. Don’t cheat me!

Meer tips voor je eigen merk nodig?

Denk je nou ‘goh, wat geinig die tips van Fitbrand’? Nou, dat komt dan goed uit, want dit is niet de laatste keer dat we dit doen. Meld je hier aan op onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand  handige tips voor de verdere ontwikkeling van je eigen merk.

Hulp nodig bij je branding? Klik hier!