Kleine afbeeldingen, spelling issues en hack voor Boomerang

branding doe je zelf deel 2

 

Er zijn tal van handige tools waar wij met regelmaat gebruik van maken om merken een eigen gezicht te geven. Elke maand delen we 3 gratis tools met jou. Hack Your Brand, door Fitbrand.

Niemand vindt het fijn om te wachten

afbeeldingen verkleinen

Een langzame website is voor niemand goed. Niet voor je klanten, want die raken na een seconde laadtijd al uitgekeken. En niet voor jou, want een langzame website betekent een lagere ranking in Google.

Dit effect vergroot zichzelf als een langzame website op een mobiel apparaat wordt bezocht. De oplossing is simpel: kleinere afbeeldingen op je website verlagen de laadtijd drastisch. Nu heb je natuurlijk geen zin om al je afbeeldingen door de Photoshop mangel te halen. Gebruik daarom ‘Batch Image Resize Tool’. Kun je tot wel 20 afbeeldingen tegelijk schalen, handig!

Grammatica is best wel belangrijk

spelling check
In de tijd van Karel de Grote, zo’n 300 jaar voor Christus, was er behoefte aan structuur in de taal. Dat kwam omdat De Grote de wereld aan het overnemen was, en het eigenlijk wel handig zou zijn als iedereen op dezelfde manier met elkaar zou kunnen communiceren, zonder misverstanden. De Chrome plug-in Grammarly helpt je spel- en grammaticafouten in het Engels te voorkomen en wel geheel automatisch.

Verborgen instellingen van de Boomerang App

Boomerang, voor wie het niet kent: een standalone App uit de fabriek van Instagram waarmee je 1 seconde video’s kunt loopen. Boomerang App werkt door het nemen van foto’s, en deze vervolgens achter elkaar te plakken. Om alles uit deze App te halen kunnen we je een geheim verklappen: open de app en tik met 4 vingers tegelijk op het scherm. Niet doorvertellen hé 😉

Meer tips voor je merk nodig?

Denk je nou ‘goh, wat geinig die tips van Fitbrand’? Nou, dat komt dan goed uit, want dit is niet de laatste keer dat we dit doen. Meld je hier aan op onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand  handige tips voor de verdere ontwikkeling van je eigen merk.