Google alerts, typen tegen de klok en SEO proof blog pagina’s

Hack your brand part 5

 

In de categorie; tips voor je merk. Als ondernemer met kennis over de markt heb je vast het een en ander te vertellen. Kennis delen geeft jou als ondernemer autoriteit, en zorgt er voor dat jouw brand als meer betrouwbaar overkomt. Een ideale manier om je kennis te delen is door te bloggen! De branding hacks van deze maand hebben daar allemaal mee te maken.

Hulp nodig bij je branding? Klik hier!

Word trendsetter

blog tips zoekwoorden bepalen google alerts

Blijf op de hoogte van nieuwswaardigheden die jij of je klanten interessant vinden. Hoe? Via Google Alerts. Koppel een zoekwoord of onderwerp aan je google account, en krijg automatisch updates over dit onderwerp. Op deze manier kun je je klanten altijd voorzien van het meest nieuwswaardige nieuws, op het scherpst van de snede!

En de tijd gaat nu in…

hoe lang schrijven aan een blog

Leuk en aardig allemaal wel, dat bloggen, maar wat als je geen schrijftalent hebt? Nou, daar hebben we ook iets voor. Via The Most Dangerous Writing App word je gedwongen om te gaan typen. Klinkt gek, maar het werkt wel. Vul een tijd in, bijvoorbeeld 3 minuten, en type aan één stuk door. Stop je met typen, dan verdwijnt je tekst. Succes!

Laat het even checken

de yoast wordpress plugin blog tips en hacks

Een goede blog gaat natuurlijk niet alleen over de lengte of de inhoud, maar moet ook nog eens goed geschreven zijn. En wat goed geschreven is, hoef je door deze tool zelf niet meer te bedenken. De WordPress plug-in ‘Yoast-SEO’ voorziet je van advies over jouw blog met een stoplichtsysteem en handige aanwijzingen. Groen is goed, oranje matig, rood is nog een keer proberen.

Het installeren is simpel:

  • Log in op je WordPress website, je komt dan in je dashboard
  • Ga in het menu links naar “plugins” en klik op “nieuwe plugin”
  • Type “Yoast SEO” in het zoekvenster
  • Klik op installeren > klik op activeren en de plugin is klaar voor gebruik

En dan?

Dan ben je er bijna. Google houdt rekening met minimaal 200 factoren die meewegen bij het bepalen of je blog hoog in Google komt of niet. Je hebt geen invloed op al die factoren, maar je kunt met behulp van deze gratis checklist ‘Bloggen als een Pro’ wel een goede basis leggen om je blog supergoed vindbaar te maken.

Meer tips voor je merk nodig?

Denk je nou ‘goh, wat geinig die tips van Fitbrand’? Nou, dat komt dan goed uit, want dit is niet de laatste keer dat we dit doen. Meld je hier aan op onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand  handige tips voor de verdere ontwikkeling van je eigen merk.

Hulp nodig bij je branding? Klik hier!